Blogs

Vai mākslīgais intelekts aizstās mājaslapu izstrādi?
22-02-2023

Vai mākslīgais intelekts aizstās mājaslapu izstrādi?

Mākslīgais intelekts paver iespējas uzņēmējdarbībai tādās nozarēs kā blokķēdes, izglītība, tīmekļa vietņu izstrāde, banku darbība, datu zinātne un citās, atvieglojot manuālos procesus un padarot mūsu dzīvi ērtāku. Tas ir padarījis biznesa procesus daudz vienkāršākus un efektīvākus, pierādot, ka tas ir rentabls risinājums visdažādākajiem uzņēmumiem.

 

Mūsdienās mākslīgais intelekts būtiski ietekmē tīmekļa izstrādes pasauli. Mājaslapu izstrāde un mākslīgais intelekts ir sadarbojušies, lai atvieglotu laikietilpīgus uzdevumus. Un šis fakts ir licis izstrādātājiem uztraukties, ka ar laiku mākslīgais intelekts viņus varētu aizstāt pilnībā.

Kā izmantot mākslīgo intelektu vietņu izstrādē?

Mākslīgā intelekta loma mājaslapu izstrādē nevar palikt nepamanīta. Mūsdienās tīmekļa lietojumprogrammu izstrāde ir attīstījusies tiktāl, ka ir radījusi veselas jaunas ar šo jomu saistītas nozares. Tīmekļa vietņu izstrādātāji sacenšas, piedāvājot klientiem ļoti personalizētu un uzlabotu pieredzi, kas tiek panākta, izmantojot mākslīgo intelektu.

Veids, kā mēs izmantojam meklētājprogrammas, ir būtiski mainījies. Piemēram, daudzi cilvēki balss meklēšanai izvēlas izmantot Google Assistant un Apple Siri. Tāpēc, izmantojot mākslīgā intelekta risinājumus, uzņēmumi var ieviest uz lietotāju orientētus jauninājumus, kas uzlabo to pieredzi un palielina mijiedarbību ar klientiem.

maksligais-intelekts-riki

Vai mājaslapu izstrādātājiem vajadzētu apgūt mākslīgo intelektu?

Līdz šim nepieredzētais mākslīgā intelekta (AI) pieaugums ir radījis nepieciešamību tīmekļa izstrādes studentiem un profesionāļiem apgūt AI. Paredzams, ka šī joma nākotnē ietekmēs gandrīz 75 % saziņas ar klientiem, jo tā ir ļāvusi vietnēm izveidot efektīvu lietotāja interfeisu, kas nodrošina netraucētu mijiedarbību ar klientiem.

Tā kā ikviena mājaslapu izstrādes uzņēmuma mērķis ir maksimāli uzlabot mijiedarbību ar esošajiem un potenciālajiem klientiem, ir tikai likumsakarīgi, ka lielākā daļa uzņēmumu drīzumā izmantos mākslīgo intelektu arī tīmekļa izstrādē.

Neatkarīgi no tā, vai tā ir e-komercijas vietne, veselības aprūpes vietne vai izglītības platforma, tērzēšanas roboti jau ir samazinājuši nepieciešamību pēc cilvēku aģentiem. Tiek prognozēts, ka tuvākajā nākotnē šī mākslīgā intelekta iesaiste tikai ievērojami pieaugs, pilnīgi mainot veidu, kā klienti mijiedarbojas ar uzņēmumiem.

Tā kā arvien vairāk klientu dod priekšroku sadarbībai tiešsaistē, uzņēmumi integrē mākslīgo intelektu savos mājaslapas izstrādes procesos, lai piedāvātu optimizētu klientu pieredzi. Šis is iemesls, kāpēc izstrādes uzņēmumi un uzņēmēji vienmēr meklē tīmekļa izstrādātājus, kas labi pārzina mākslīgo intelektu un mašīnmācīšanos.

Tie meklē darbiniekus, kas spēj viegli integrēt mākslīgā intelekta rīkus lapu dizainā un izstrādē. Tāpēc tīmekļa izstrādātājiem ir kļuvis svarīgi apgūt mākslīgo intelektu, lai izceltos savā nozarē.

Vai mākslīgais intelekts pārņems tīmekļa izstrādes nozari?

Tīmekļa vietņu izstrāde un mākslīgais intelekts jau kādu laiku ir savstarpēji saistīti. Taču domāt, ka mākslīgais intelekts pilnībā pārņems šo nozari, šķiet pārspīlēti. Mājaslapu izstrādes un dizaina procesā tie nekad nespēs patiesi aizstāt fizisku personu.

Mākslīgā intelekta rīkiem ir būtiski trūkumi, kas neļauj tiem darboties pilnīgi neatkarīgi šajā un citās nozarēs. Tie kalpo tikai kā katalizators mājaslapu izstrādes nozarei, lai ietaupītu laiku un fizisko darbu, tā kā šie rīki nekad nespēs pielīdzināties cilvēka spējām.

Tāpēc tā vietā, lai mākslīgo intelektu uzskatītu par draudu, uzņēmumiem šī tehnoloģija būtu jāuztver kā pilnveidojošs rīks, kas var palīdzēt ikdienas uzdevumu veikšanā, kuri prasa laiku, pūles un attiecīgi lielākas izmaksas.

Vai mākslīgais intelekts aizstās back-end izstrādātājus?

Back-end izstrādātājs nodarbojas ar svarīgākajiem tīmekļa vietnes tehniskajiem aspektiem, kas nodrošina tās netraucētu darbību lietotājam. Viņu uzdevumos ietilpst kodu rakstīšana, datubāzes ierakstu uzturēšana, maksājumu apstrāde un rūpes par back-end operācijām.

Šo cilvēku uzdevumi ir kritiski svarīgi, droši, atkārtojami un paredzami. Tāpēc šo būtisko uzdevumu uzticēšana mākslīgā intelekta modeļiem būtu ļoti riskanta. Jo, ja rodas problēma vai tīmekļa vietne nedarbojas tā, kā tai vajadzētu, tieši back-end izstrādātājs manuāli pārkodētu visu sistēmu.

Tāpēc doma, ka back-end izstrādātājus varētu aizstāt mākslīgais intelekts, ir pārspīlēta. Mākslīgais intelekts nevar 100 % aizstāt fiziska cilvēka darbu. Tas var veikt tikai nelielu daļu no viņu uzdevumiem, kas saistīti ar monotonu darbu, piemēram, kodēšanu. Jums vienmēr būs nepieciešami back-end izstrādātāji lielākajai daļai uzdevumu.

maksiligais-intelekts-timekla-izstrade

Vai mākslīgais intelekts pārņems front-end izstrādātāju darbu?

Lai gan mūsdienās darbojas daudzi mājaslapu veidotāji, piemēram, Wix, šie AI rīki nekad nevar aizstāt to, kā talantīgs front-end izstrādātājs veic savu darbu.

Lai gan šie mākslīgā intelekta modeļi var izveidot skaistas un funkcionālas vietnes ar automātiski ģenerēta koda palīdzību, tie nekad nevarēs veikt papildinājumus un izmaiņas, ko ir paredzējis cilvēks. Tāpēc mākslīgais intelekts nekad nebūs spējīgs aizstāt arī front-end izstrādātājus.

Neiedziļinoties tīmekļa vietņu izstrādes tehniskajos aspektos, šī raksta galvenā atziņa ir tāda, ka mākslīgais intelekts nekad nevar aizstāt cilvēka oriģinālās idejas. Tas var tikai veikt atkārtotus un monotonus uzdevumus.

Protams, izstrādātājiem ir ļoti svarīgi apgūt mākslīgo intelektu, lai patiešām izmantotu tā potenciālu, jo pasaule un tehnoloģijas nestāv uz vietas, un tas nozīmē, ka strauji pieaug arī prasības pret šīs jomas speciālistiem.