Blogs

Kā Metaverss maina tīmekļa izstrādi
10-02-2022

Kā Metaverss maina tīmekļa izstrādi

Internets vairs nav tikai teksts un attēli. Attīstoties tādām jaunām tehnoloģijām kā virtuālā realitāte, papildinātā realitāte un jauktā realitāte, mainās tīmekļa izstrādes nākotne. Pateicoties šīm jaunajām tehnoloģijām, mēs redzam pasauli, kurā cilvēki spēs mijiedarboties ar 3D attēliem.

 

Kas ir Metaverss?

Metaverss nav jauns jēdziens. Tā ir tiešsaistes telpu evolūcija, kurā cilvēki var strādāt, spēlēties un socializēties kā avatāri. Šīs telpas ir koplietojamas un vienmēr pieejamas. Pēc mijiedarbības ar telpu tā nepazūd.

Metaverss mērķis ir sašaurināt robežu starp tīmekli un realitāti. Lai piekļūtu Metaversai, jums būs nepieciešamas paplašinātās realitātes brilles vai austiņas. Šie rīki jūs pārcels uz “paralēlo” pasauli, kur katram lietotājam būs savs avatārs, un lietotājs to izmantos, lai socializētos ar pazīstamiem un vēl nezināmiem cilvēkiem.

Metaverss sapnis ir ļaut cilvēkiem virtuāli darīt tikpat daudz, cik viņi varētu darīt reālajā dzīvē. Avatārs varētu doties atvaļinājumā, iegādāties digitālas automašīnas un apģērbu, kā arī apmeklēt virtuālus koncertus. Iespējas, ko piedāvās digitālā pasaule, ir bezgalīgas!

metaverss

Jaunās tehnoloģijas tīmekļa izstrādē un dizainā

Arvien populārāks kļūst 3D tīmekļa saturs. Tagad tīmekļa vietnes var izmantot savas jaunās iespējas, izmantojot tādus rīkus kā WebGL, WebVR un WebAR, lai radītu interaktīvu saturu, kas patiešām piesaista lietotājus vietnei.

Tīmekļa vietņu izstrādes nākotne nozīmē ne tikai 3D saturu – tā nozīmē arī jaukto realitāti un papildināto realitāti.

Tīmekļa vietņu dizaina nākotne būs atkarīga no šādām tehnoloģijām:

  • Virtuālā realitāte – VR ir pavērusi dažādas iespējas, kas rada inovatīvu lietotāju pieredzi. To var izmantot dažādās nozarēs, piemēram, nekustamā īpašuma, izglītības un ražošanas jomā. Tā nodrošina skaidrību un elastību, tādējādi palielinot lietotāju iesaisti.
  • Mākslīgais intelekts – dažādi mākslīgā intelekta veidi palīdz veidot jaudīgus rīkus. Tas ļauj lietotājiem mijiedarboties ar dažādām programmatūrām.
  • Paplašinātā realitāte un jauktā realitāte – strauji pieaug jauktās realitātes un papildinātās realitātes attīstība. Šī iemesla dēļ tīmekļa vietņu izstrādātājiem ir jāizstrādā tīmekļa vietnes, kas darbojas ar jaunajām tehnoloģijām.

Minētās tehnoloģijas paver ļoti daudz iespēju tīmekļa vietņu izstrādei nākotnē. Līdz ar šīm jaunajām tehnoloģijām mēs skatāmies uz pavisam citu tīmekļa vietņu dizaina un izstrādes ainavu nekā esam piedzīvojuši līdz šim.

metaverss

Ko Metaverss nozīmē tīmekļa dizainam?

Pilnvērtīgs Metaverss vēl nav izveidots. Vēl ir jāizstrādā dažas tehnoloģijas, lai šo elementu iedzīvinātu, tomēr vairāki uzņēmumi ir sākuši veidot Metaversu. Kā piemērus var minēt Facebook, EPIC spēles, kā arī uzņēmums Decentraland jau ir 3D realitātes visums.

Tā kā uzņēmumi sacenšas, lai izveidotu Metaverss, galu galā tiks mainīts veids, kā mēs tīmekli izmantojam šodien. Tīmekļa vietnes izskatīsies pavisam citādāk, nekā mēs tās pazīstam, un cilvēki gūs reālas dzīves pieredzi virtuāli.