Blogs

Kā jāizskatās tīmekļa lapai 2023. gadā?
04-04-2023

Kā jāizskatās tīmekļa lapai 2023. gadā?

Paredzēt precīzu vietnes dizainu un funkcionalitāti 2023. gadā ir grūti, jo tīmekļa dizaina tendences un tehnoloģijas nepārtraukti attīstās. Neskatoties uz to, turpmāk izklāstītas dažas iespējamās tendences, kuras varētu parādīties turpmākajos gados:

 

Mobilajām ierīcēm draudzīgs dizains

Tā kā lielākā daļa interneta datplūsmas nāk no mobilajām ierīcēm, mājaslapām prioritāte, visticamāk, būs šīm ierīcēm draudzīgs dizains. Tas nozīmē, ka vietnes tiks veidotas, ņemot vērā mazākus ekrānus, un navigācija tiks optimizēta skārienjūtīgajiem ekrāniem.

Tumšais režīms

Tumšais režīms kļūst aizvien populārāks, un tagad šo funkciju nodrošina daudzas vietnes. Iespējams, ka turpmākajos gados arvien vairāk mājaslapu piedāvās tumšā režīma opciju.

 

tumsais rezims

 

Balss lietotāja interfeiss (VUI)

Tīmekļa vietnes var sākt izmantot VUI, lai nodrošinātu dabiskāku un intuitīvāku lietošanas pieredzi, jo pieaug balss palīgu, piemēram, Siri un Alexa, popularitāte.

Personalizācija

Mājaslapu izstrādātāji turpinās izmantot datus un mākslīgo intelektu, lai lietotājiem sniegtu personalizētu saturu un ieteikumus.

Paplašinātā realitāte (AR) un virtuālā realitāte (VR)

AR un VR kļūst arvien izplatītākas, un vietnes var sākt izmantot šīs tehnoloģijas, lai lietotājiem nodrošinātu aizraujošu pieredzi.

 

balss lietotaja interfeiss

 

Pieejamība

Arī turpmāk mājaslapās prioritāte tiks piešķirta pieejamībai, nodrošinot, ka visi lietotāji, tostarp lietotāji ar invaliditāti, var viegli piekļūt vietnei un to lietot.

Interaktīvas animācijas un mikro mijiedarbības

Tiek prognozēts, ka tīmekļa vietnēs varēs izmantot vairāk interaktīvu animāciju un mikro mijiedarbību, lai lietotājiem radītu saistošu un neaizmirstamu pieredzi.

Kopumā lietotāja pieredze, pieejamība un personalizācija, visticamāk, būs web dizaina prioritātes 2023. gadā. Papildus tam vietņu dizaina procesā tiks iekļautas tādas jaunas tehnoloģijas kā VUI, AR un VR.