Blogs

Ātrāka majaslapa un priecīgāks klients, iepazīsties – Google AMP!
08-08-2019

Ātrāka majaslapa un priecīgāks klients, iepazīsties – Google AMP!

Pieaugot lietotāju skaitam, kas interneta vietnes pārlūko no mobilā telefona, uzņēmumu un zīmolu lapām ir arvien vairāk jādomā, kā izveidot lietotājam draudzīgu vietni, kas veicinātu mājaslapas apmeklējumu.

 

HubSpot statistika uzrāda, ka 61% uzņēmēju uzskata mājaslapu traffic un lead ģenerēšanu par lielāko izaicinājumu. Vai tas ir arī Tavs izaicinājums?

 

Ir dažādi veidi, kā piesaistīt apmeklētājus savai mājaslapai un vairums no tiem balstās satura mārketinga un SEO atbalstoša teksta veidošanā. Taču ne vienmēr šīs taktikas nodrošina vislabāko lapas redzamību Google meklētāja rezultātos. Mūsdienās lapas apmeklētību nosaka ne tikai labs saturs, bet arī medaļas otra puse: tehniskais atbalsts. Šajā ērā lietotāji no vietnēm sagaida zibenīgu ielādes ātrumu, lai spētu pēc iespējas ātrāk nonākt pie gaidītā satura. Arī Google atbalsta lietotājiem draudzīgas mājaslapas, tāpēc pats interneta milzis piedāvā jaunu risinājumu – Google AMP (Accelerated Mobile Pages Project).

 

Lai gan nozares eksperti apzinās, cik svarīgi ir pielāgot saturu mobilajam skatam, daudzas interneta vietnes joprojām sagādā tās apmeklētājiem grūtības ielādēt vai uztvert ievietoto informāciju. Tas ir galvenokārt tādēļ, ka mājaslapas ar ‘parasto’ HTML skriptu ielādē visas satura vienības pēc kārtas, pirms tiek noskaidrots lapas izklājums. Korektais lapas izklājums parādās tikai pēc tam, kad visi reklāmas banneri un citi iegultie objekti ir pabeiguši savu ielādi un atraduši savu pozīciju lapas skriptā, liedzot lietotājam sasniegt galveno saturu laikus. Google AMP atbalsta galvenos trešo pušu vidžetus, tādus kā tvītus vai Instagram ierakstus, un, lai arī tie prasa papildu procesus – HTTP piekļuves, to ielāde nebloķē satura izklāšanos, jo AMP saturu ielādē paralēli. Pirms lapas ielādes tas aprēķina katra elementa izmēru attiecībā pret lapas izkārtojumu un optimizē fontus, lai lietotājam sniegtu maksimāli ērtu un efektīvu lapas apmeklēšanas pieredzi.

 

Šīs ātrās ielādes veiksmes atslēga ir arī AMP spēja prioritizēt ielādējamo saturu, tas ir, lapa vispirms ielādēs svarīgāko – tekstu un ieraksta attēlu -, bet sekundārais saturs, kā piemēram reklāmas, tiks ielādētas tikai tad un tur, kur lietotājs tās redzēs. Lietotājam tiek secīgi rādīts tikai tajā brīdī vajadzīgais, kamēr AMP pirms ielādes jau ir aprēķinājis katras satura vienības atrašanās vietu. Turklāt šis pakalpojums nodrošina vislabāko kvalitāti grafiskajām animācijām, liekot tās procesēt Tavas ierīces videokartei (lasi šeit par GPU-atbalstītām animācijām). Ja labi saproti angļu valodu un orientējies datornozares terminos, par AMP darbību sīkāk uzzini oficiālajā avotā.

 

Google AMP pielāgo Tavu mājaslapu jaudīgai mobilajai versijai, nodrošinot zibenīgu ielādes ātrumu, kas nozīmē, ka lietotājiem būs daudz patīkamāk apmeklēt šo lapu. Turklāt mājaslapu sagatavojot AMP versijai, tā ieņems augstāku vietu starp Google meklēšanas rezultātiem, kā arī tiks izcelta ar AMP ikonu. Iespējams, ka esi jau manījis šādas vietnes starp ziņu lapām. Pievērs uzmanību, cik ērti ir pārlūkot ātru un pārskatāmu mājaslapu!

 

Neliec savam nākamajam klientam gaidīt! Ja Tev ir kvalitatīvs saturs, piedāvā savas lapas apmeklētājiem arī kvalitatīvu pieredzi!

 

Lai uzzinātu, kā Google AMP palīdzēs tieši Tavai lapai un biznesam sasniegt vēlamos rezultātus, sazinies ar mums, rakstot uz klienti@efumo.lv vai atstājot ziņu zemāk!